marți, 21 mai 2013

Modalitati prin care poti reduce producerea deseurilor



Producerea deseurilor in cantitati foarte mari este o problema actuala, deoarece sunt mult prea multe gunoaie peste tot in jur si din ce in ce mai greu de centralizat, groprile de gunoi ocupand  terenuri imense devenite adevarate focare.
Pentru a reduce aceasta productie constanta si mult prea mare de deseuri aveti la indemana cateva modalitati in care sa protejati atata mediul cat si pe dumneavoastra.
Puteti reduce producerea deseurilor prin reciclare in primul rand. Nu mai amestecati deseurile menajere cu materialele reciclabile, ci aruncati-le pe acestea din urma, separat in locurile special amenajate sau predati -le unor firme de reciclare. Astfel se va reduce considerabil cantitatea de deseuri duse la groapa de gunoi si va creste cantitatea de materiale reciclabile din care vor rezulta alte produse destinate utilizarii in diverse  domenii.
O alta metoda este aceea de a incerca pe cat posibil sa refolositi tot ceea ce se poate. Sticle, diverse recipiente, materiale, hartie, orice isi poate gasi o noua intrebuintare decat a avut initial, cu putina imaginatie. Astfel, nu o sa mai produceti atatea deseuri si o sa reduceti si banii cheltuiti pe diverse altele obiecte deoarece se pot obtine din acelea «reciclate» acasa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu